Training

Hoe zorg ik ervoor dat mijn paard niet weer last van zijn rug krijgt? Hoe help ik mijn paard om gezond te blijven? Hoe krijg ik een nog betere samenwerking met mijn paard?

Fysieke training is zinvol om een behandeling te optimaliseren of om je paard in gezonde conditie te houden om behandeling te voorkomen. Een soepel en sterk paard zal minder snel fysieke problemen krijgen. Echter: fysieke training zonder ontspanning heeft geen zin en zorgt vaak voor meer problemen.

Hoe bereik ik dan die ontspanning? Uit ervaring weet ik dat fysieke spanning vaak samen gaat met mentale spanning. Daarom is het makkelijker om eerst het paard mentaal ontspannen te krijgen. Om dat te bereiken maak ik gebruik van veel verschillende oefeningen en strategieën uit natural horsemanship- en dressuurtraining.

Ik help je met grondwerk- en rijlessen. De belangrijkste elementen die ik benadruk in mijn training zijn: ontspanning, samenwerking, soepelheid en activiteit. De training pas ik specifiek aan op de chiropractische en/of dry needling behandeling. In bepaalde gevallen kan het nuttig zijn als ik zelf een aantal keren je paard voor je train.