Wie ben ik?

Ik ben Sanne Steenhuisen. Ik ben al mijn hele leven bezig met paarden. Ik begon op mijn vierde, zoals iedereen, op de manege. Toen ik elf was, kregen mijn zus en ik een paard: Tasja. Naast de lol die we hadden met buitenrijden, dressuur, springen en endurance, bleek ze nogal extreem schrik- en paniekgedrag te vertonen. Al snel begonnen we ons te interesseren voor manieren om Tasja wat zekerder te maken met ons en haar omgeving.

Op mijn 18e ging ik een jaar naar Australië. Ik kwam in aanraking met Parelli Natural Horsemanship. Dit was precies wat ik zocht; geen zweverige methode, maar een duidelijke uitleg hoe een paard in elkaar zit en ook duidelijke technieken hoe je dat gedrag kon beïnvloeden. Thuis gekomen begon ik het geleerde toe te passen en met succes! Hiermee kwam de zoektocht naar meer; waarom deed ik alles wat ik deed, wat kon ik nog verbeteren?

Al zo lang ik mij kan herinneren, wilde ik dierenarts worden. Op mijn 19e begon ik met de studie diergeneeskunde. Mijn ontwikkeling binnen horsemanship, paardengedrag, rijtechnieken, huisvesting en voeding ging gelijk op met mijn studie. Mijn passie lag duidelijk bij de paarden, waardoor ik ervoor gekozen heb de studierichting ook volledig op het paard te richten.

Tasja is nog steeds in ons bezit. In 2006 sprong ze over een boxdeur, één van haar achterbenen was ernstig beschadigd. Na een operatie op de faculteit in Utrecht en 6 weken boxrust was het been geheeld. Toen ze eenmaal weer mocht bewegen werd het duidelijk dat ze een flinke klap had gehad van het ongeluk. Ze bewoog opeens als een oud paard; draven en galopperen ging met moeite, met achterbenen die er achteraan zwabberden. Ze ging met pensioen. Om haar toch nog zo’n fijn mogelijke tijd in de wei te geven, besloot ik Karianne van Ruth (chiropractor) langs te laten komen. Na één behandeling galoppeerde ze weer door de wei en na de tweede behandeling besloot ik haar weer naar huis te halen, zodat we weer lekker konden gaan rijden. Mijn interesse in chiropractie was gewekt!!

Opleidingen

  • 2013, cursus dry needling, door Andrea Schachinger.
  • 2012, gecertificeerd door IVCA: International Veterinary Chiropractic Association.
  • 2012, opleiding tot dierchiropractor afgerond aan de IAVC, Sittensen, Duitsland.
  • 2011, afgestudeerd als dierenarts richting paard, Faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht
  • 2010, Parelli fast-track in Colorado, USA.
  • Vanaf 2001, diverse lessen en cursussen van parelli-instructeurs en andere natural horsemanship- en gedragstrainers.